Hírek

December 5-én újra ODAtettük! Irány Brüsszel!

December 5-én, szombaton a Szent Margit Gimnáziumban megtartott face to face döntővel lezárult a Barankovics István Alapítvány Tanári Kerekasztalának több mint három hónapja indult kreatív társadalomismereti versenye, az „Online Demokrácia Activity 3.0”. Mint a név is jelzi, a nagy sikerű versenynek az idei már a harmadik szériája volt, ami azt jelenti, hogy már több mint 400 diák és 70 mentor játszott velünk. Képes beszámolónk a december 5-i döntőről.

A Barankovics István Alapítvány kuratóriuma kiemelten fontosnak tartja a fiatalok társadalomismereti tudásának erősítését, a cselekvő állampolgárság értékeinek megerősítését. E célból, Dr. Szényei Gábor András alelnök hathatós támogatásával hozta létre saját pedagógiai fórumát, a Tanári Kerekasztalt. A BIA Tanári Kerekasztal két irányban fejti ki tevékenységét: párbeszédet kezdeményezett mind a fiatalok felnőtt szerepekre való felkészítését hasonlóan fontosnak tartó pedagógusokkal, mind a középiskolás fiatalokkal. A pedagógusok számára 2015 második felében immár 4. pályázatát írta ki, melynek nyerteseit november 28-án köszönthettük szakmai konferenciánkon. Az Online Demokrácia Activity 3.0 döntőjére pedig december 5-én került sor a Szent Margit Gimnáziumban.

A döntőről készült videoösszefoglaló itt megtekinthető:

A játékos csapatverseny hagyományosan két szakaszra tagolódik: 3 hónapon keresztül zajlik az online szakasz a BIA teddoda.hu portálján keresztül, sok-sok kreatív feladattal, aminek megoldásait saját csapatoldalaikra töltik fel a játékosok. Ezt követi a face to face döntő, ahol már a mentorok és az iskolai közösségek segítsége nélkül kell helytállniuk a legjobb csapatoknak. Az idei online feladatok a közösségszervezés, a szubszidiaritás és a szolidaritás értékei köré szerveződtek és elsősorban a helyi társadalom kérdéseit, valamint a médiával való kapcsolattartást állították a középpontba.

Az első modul nyertes továbbjutói a következő csapatok voltak:

We have a dream (Budapest)  

A demokrácia oszlopai (Nyíregyháza)

Olümposz (Nyíregyháza)

Első az egyenlők között (Eger)

Az öt demoGrácia (Budapest)

A döntőbe jutott Olümposz csapat profilja

Szokásaink szerint idén is lehetőséget adtunk arra, hogy egy csapatot a versenyt nyomon követő közönség szavazzon be a döntőbe. A közönségszavazás nyertese ezúttal a budapesti Sztehlo Gábor Gimnázium Talentumok csapata lett, akiket támogatóik 215 szavazattal juttattak tovább.

Face to face

Szombaton a kimagasló eredményeket produkáló 5+1 csapatnak a prezentációk készítésében, a disputázásban és a kisebbségekkel kapcsolatos kérdések ismeretében kellett összemérnie tudását. Értelemszerűen ebben a szakaszban már komolyabb szerephez jutott az elméleti háttértudás mellett a jó kommunikációs, előadói és a gyors reakciókészségek, a jó kérdezéstechnika és az ODA-ból kimaradhatatlan kreativitás. Az első feladatban a csapatoknak egy helyi probléma megoldását célzó projektet kellett bemutatniuk komplett cselekvési tervvel. A második feladat keretében egy mini disputa versenyt szerveztünk. Az un. Villám-Popper vita tételmondata, amin a csapatoknak vitatkozniuk kellett a következő volt: „Magyarországon a választásokon való részvétel legyen kötelező”.

A Talentumok csapata a Villám Popper vitában

Lezárult az O:DA 3.0 online szakasza

Kedves Versenyzők, Mentorok, Szurkolók! Kedves Teddodások!

 

Egy szeptemberben kezdődött közös út eddigi legfontosabb állomásához érkeztünk: lezárult az Online Demokrácia Activity 3.0 online szakasza. Köszönjük mindazoknak, akik mindvégig kitartottak és az utolsó percig nem adták fel a küzdelmet. Gratulálunk a helytállás szép példáihoz!

Ma délután megtudhattuk, hogy egy kivételesen szoros küzdelemben, amit a záró pontszámok is jeleznek, teljesítményük alapján kik jutottak a december 5-i face to face döntőbe és kaptak lehetőséget egy még nehezebb megmérettetésre, ahol az eddigieknél nagyobb szerep jut az elméleti háttértudásnak, a jó kommunikációs, no meg a gyors reagálási készségeknek. (A részletes program itt megtekinthető.)

Az O:DA 3.0 online fordulóiban a legsikeresebben szereplő csapatoknak elismeréssel gratulálunk!

 

1. We have a dream (Budapest) Összpontszám: 323
2.  A demokrácia oszlopai (Nyíregyháza) Összpontszám: 319
3. Olümposz (Nyíregyháza) Összpontszám: 319
4. Első az egyenlők között (Eger) Összpontszám: 313
5. Az öt demoGrácia (Budapest) Összpontszám: 308

A csapatok eredményét és összpontszámát az eredménytáblázat menüpont alatt lehet megtekinteni. Az egyes csapatok részletes eredményei pedig a csapatlapok oldalon taláhatóak. 

Játékszabályzatunk szerint egy csapat közönségszavazással kerül a döntőbe. Az elmúlt időszakban az ODA csapataira összesen 641 szavazat érkezett be hozzánk, amelyek megoszlása a következő volt. Lássuk mely csapatnak sikerült a legjobban mozgósítani saját közösségét!

 1. Talentumok 217 szavazat
 2. Zitzer Klub 139 szavazat
 3. A bárányok nem hallgatnak 68 szavazat
 4. Olümposz 59 szavazat
 5. Az öt demoGrácia 37 szavazat
 6. A demokrácia oszlopai 29 szavazat
 7. Első az egyenlők között 27 szavazat
 8. K.Ö.R 19 szavazat
 9. A függetlenség ifjai 17 szavazat
 10. We can do it 11 szavazat
 11. We have a dream 11 szavazat
 12. Nagy lelkek 4 szavazat
 13. Humanisták 3 szavazat

A december 5-i face to face döntőre tehát - résztvevőként - a következő csapatokat várjuk:

Aki szeretné a döntőt élőben nyomon követni és még nem jelezte részvételi szándékát nekünk, kérjük, hogy legkésőbb december 2-án, 12.00 óráig e-mail-en (teddoda@teddoda.hu) jelezzen!!!

 

A verseny minden résztvevőjének még egyszer köszönjük a közös játékot, a kitartást, a sok munkát, az elkészített értékes "feladatmegoldásokat". 

O:DA Stáb

INDUL A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS

Kedves Csapatok, Iskolatársak, Családtagok, Barátok és mindazok, akik figyelemmel kísérik / kíséritek az Online Demokrácia Activity 3.0 játékot!

A verseny online szakasza lezárult, a csapatok vasárnap éjfélig beküldték az utolsó online forduló feladatmegoldásait. Most a zsűritagokkon a sor, akik már el is kezdték munkájukat és szorgosan értékelik a csapatok által beküldött anyagokat. Az eredményekre azonban még egy hetet várni kell, a pontszámokat november 30-án tesszük közzé, ekkor dől el, hogy mely csapatok jutnak tovább a verseny face to face döntőjébe, melyre december 5-én Budapesten kerül sor. A játékszabályzatunkban foglaltaknak megfelelően az első 5, legjobb eredményt elérő csapat mérkőzhet meg egymással a fődíjért, míg a hatodik csapatot a közönség szavazatai juttatják be a döntőbe. 

Most tehát a közönségen a sor: a csapatok eddigi feladatmegoldásait a csapatlapokra kattintva végig lehet böngészni - aki esetleg eddig ezt még nem tette meg! - és kiválasztani a legkedvesebb, legjobb teljesítményt nyújtó csapatot. November 30-án 12.00 óráig van lehetőség arra, hogy az így kiválasztott csapatra a verseny oldalán szavazzanak. Figyelem, egy ember csak egy szavazatot tud leadni, a szavazás azonosításhoz kötött. Igyekeztünk a család minden tagjára gondolni, ezért lehetővé tettük, hogy egy IP címről 5 szavazatot le lehessen adni, korlátlan számú szavazat leadása ugyanarról a gépről viszont nem lehetésges. (A szavazás titkos, az ott megadott adatokat az Alapítvány a személyes adatokra vonatkozó szabályozásnak megfelelően kezeli.)

SZAVAZÁSRA FEL! Legyen Ön is - legyél Te is a zsűri tagja!

Szavazz a legjobb csapatra!

Levelet kapott az O:DA a Köztársasági Elnöktől

Az O:DA 3.0 versenyének második fordulójának fokuszában a környezetvédelem témaköre állt. A csapatok a 2. fordulóban többek között klímavoksokat gyűjtöttek, életmódváltoztató gondolataikat prezi formájában mutatták be, valamint videoüzenetet készítettek a Párizsi klímacsúcsra. A csapatok tevékenységéről Alapítványunk alelnöke levélben tájékoztatta Dr. Áder János Köztársasági elnök urat. Büszkén írtuk le, hogy az O:DA csapatok 1840 klímavokssal támogatták az Élő Bolygó kezdeményezést és megosztottuk az Elnök úrral a csapatok videoüzeneteit is.

A mai napon a Köztársasági Elnök hivatalától a következő levelet kapta Alelnökünk, Dr. Szényei Gábor András:

A levél elsősorban Nektek szól, kedves O:DA csapatok! Köszönjük nagyszerű munkátokat!

 

Az Online Demokrácia Activity bemutatkozott a Digitális Pedagógus konferencián

„Követjük, vagy irányítjuk a változást?” címmel került sor 2015. október 17-én a már  többedik alkalommal megrendezett Digitális Pedagógus konferenciára, amely az elmúlt időszakban az egyik legrangosabb, gyakorló pedagógusoknak szánt rendezvénnyé nőtte ki magát. A konferenciát az ELTE Információs Társadalom Oktató- és Kutatócsoportja, a Tempus Közalapítvány, valamint az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete szervezte azzal a céllal, hogy a gyakorló pedagógusok első kézből értesülhessenek a legfrissebb kutatási eredményekről és egymás innovatív munkáiról. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a digitális forradalom második évtizedében a tanári szerepek is alapvetően meg kell változzanak. A pedagógus nem lehet a tudás és az információk kizárólagos forrása egy olyan világban, ahol minden diák zsebében ott lapul a mobiltelefon, és az iskola jelen körülmények között nem képes versenyezni a digitális kultúra termékeivel. Mint Rab Árpád digitális kultúrantropológus kiváló plenáris előadásából megtudhattuk, a XX. században 25 évre volt szükség, hogy érvényes válaszokat tudjunk megfogalmazni a televízió megjelenése nyomán kialakuló változásokra. Most az útkeresés kellő közepén úgy tűnik, ismét újfajta „bevésődések” alakulnak ki a kultúrában és a gondolkodásban a digitális forradalom hatására.  Az iskola jelenleg még nem tudja hitelesen megértetni a diákokkal a digitális alkalmazások segítségével bármikor előhívható információ és a tudás közötti különbségeket, és amíg ez nem történik meg lépéshátrányban lesz a gyorsuló változások nyomán keletkező versenyben az új médiához képest.

A konferencián alapítványunk Tanári Kerekasztalának Online Demokrácia Activity versenye is lehetőséget kapott a bemutatkozásra. Erre az alkalomra az ODA történetét összefoglaló kisfilmet készítettünk. Reméljük, Nektek is tetszik :)

Klímavoks gyűjtés - technikai segítség a feladatbeküldéshez

Kedves Csapatok!

A II. forduló egyik feladata az, hogy csatlakozzatok  gyűjtsetek klímavoksokat környezetetekben. A feladatotok az, hogy regisztráljatok az Élő bolygó honlapon és ösztönözzétek a környezetetekben élőket is arra, hogy emeljék fel hangjukat közös lakhelyünk, a Föld bolygó védelme érdekében. A feladat "megoldásaként" azt várjuk Tőletek, hogy egy (szöveges!) dokumentumba küldjétek el azon emberek névsorát, akik a csapatotok hatására csatlakoztak a kezdeményezéshez. A névsor mellett azt is kértük, kérjük, hogy gyűjtsétek össze - ugyanabban a dokumentumban - azokat a visszaigazoló e-mail-eket, amelyeket a csatlakozott személyek kapnak a regisztrációt követően.

Pontosan mit is várunk Tőletek? Fontos, hogy egyetlen szöveges dokumentumot kell beküldenetek, amelynek első részében van a névsor, utána pedig a visszaigazoló e-mail-ek első néhány sora, melyből látható a csatlakozott személy neve, illetve a visszaigazoló e-mail érkezésének időpontja. 

Tehát ennyi:

2015. október 15. 15:50 Áder János írta, <ader.janos@elobolygonk.hu>:

Kedves Barankovics István alapítvány!

Köszönöm, hogy Ön is támogatja e világméretű klímavédelmi akció célját.

 

Ismerőseitektől, barátaitoktól, családtagjaitoktól, iskolatársaitoktól, támogatóitoktól tehát azt kérjétek, hogy a visszaigazoló levélből ezt a 3 sort küldjék el Nektek. Fontos, hogy ne képformátumként, hanem szöveges formában kapjátok / kapjuk meg a "bizonyítékokat", mert - főként nagy számú csatlakozás esetén - a sok képet tartalmazó doksi mérete meghaladhatja azt a határt, amit a beküldés során fel tudtok tölteni a játék honlapjára. 

Végül még egy észrevétel: Mivel több határon túli csapat is részt vesz az O:DA 3.0 játékban, nekik szeretnénk üzenni, hogy annak ellenére, hogy a megadott irányítószámot a rendszer valószínű észrevételezni, a regisztráció sikeres lesz és a visszaigazoló e-mail is rendben megérkezik. 

 

Hajrá csapatok!

 

 

 

Kiírtuk a 2. forduló feladatait

Örömmel adjuk hírül, hogy határidőre szinte kivétel nélkül minden csapattól beérkeztek az 1. forduló feladatmegoldásai. Igaz, néhány csapatnak akadtak technikai gondjai, de végül ügyesen megoldották a kialakult helyzetet. Egyszóval: az 1. forduló teljesítve!

Van néhány tanulság, amiről érdemes most (is) szólni - bár mi már az előző 2 játék során tapasztaltunk és ezért azokat Nektek is megírtuk - ezeket érdemes figyelembe venni. Nem csak most, hanem a további fordulók során is. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy amiket ezen az oldalon, azaz a játék hivatalos weboldalán (!) közzéteszünk, azokat elolvassátok, értelmezzétek. Ebbe beletartozik a Játékszabályzat is! Tudjuk, hogy általában az emberek, amikor egy oldalra regisztrálnak, hajlamosak automatikusan "kipipálni" az "elolvastam és megértettem" a szabályzatot rubrikát. Tudjuk azt is, hogy a szabályzatok általában unalmas irományok, hosszúak és általában bonyolult szövegezésűek. Amennyire lehetséges volt, igyekeztünk a lehető legrövidebben, mégis minden eshetőségre gondolva, egyszerű, közérthető nyelven megfogalmazni a Játékszabályzatunkat, aminek ismerete ehhez a játékhoz, vetélkedőhöz elengedhetetlenül fontos. Benne van minden, amit tudni kell. Ezúton kérjük tehát azokat a csapatokat, akik nem, vagy esetleg a regisztráció hevében csak felületesen olvasták el ezt a fontos dokumentumot, mindenképpen pótolják az értelmező olvasást! 
Szintén fontos, hogy az itt közzétett kis híreket is elolvassátok, mert így tudjátok, mire számíthattok, illetve adott esetben azt is tudjátok, hová fordulhattok segítségért. 

Most azonban lépjünk tovább, a múlt hibáiból tanulva tekintsünk a jelen feladataira! Kiírtuk ugyanis a 2. forduló feladatait.  Nagyon izgalmas feladatok várnak Rátok ebben a fordulóban is. Kérünk Benneteket, hogy a kiírást nagyon alaposan olvassátok el. Részletesen leírtuk, melyik feladatnál pontosan mit várunk Tőletek. Az értékelés szempontjainál is fontos információkat találtok, amelyek további segítséget jelentenek. Figyeljetek a terjedelmi korlátok betartására is. Végül ne feledjétek, hogy az folyamatos feladatok is kiegészültek új teendőkkel, amikért újra értékes plusz pontokat szerezhettek. Itt is érdemes az értékelési szempontokat is áttekinteni, értelmezni és aszerint cselekedni az elkövetkezendő hetekben. 

A zsűri nagy erővel már neki is látott az első fordulóra beküldött feladataitok értékeléséhez. Első ránézésre mondhatjuk, hogy nagyon értékes, igényes munkák érkeztek! Ezeket Ti is hamarosan megtekinthetitek, mivel hamarosan felkerülnek csapatlapjaitokra az 1. fordulóba beküldött megoldások. Így megnézhetitek, melyik csapat milyen videót készített, milyen logót tervezett, illetve milyen cselekvési tervet küldött be. Megtaláljátok a csapatok közösségi oldlainak linkjeit is. Érdemes lehet a "riválisok" követése, hiszen egymástól is sokat tanulhattok, és nem utolsó sorban meg is ismerkedhettek egymással. Ki tudja: talán együtt utaztok Brüsszelbe...

És végül néhány fontos dátum:
Az 1. forduló feladatainak értékelése két részletben történik majd. A pontszámokat október 19-én kapjátok meg, illetve tesszük közzé a csapatlapokon, ekkor már a csapatsorrend is kialakul. A szöveges értékeléseket október 21-én estig minden csapat e-mail-ben kapja meg, ezt tehát csak a csapattagok és a mentor láthatja, a szöveges értékelés nem nyilvános. A második forduló feladatainak beküldési határideje november 1-e, vasárnap éjfél. 

További jó munkát, jó játékot kíván:


Az O:DA Stáb

Vasárnap éjfélig várjuk az I. feladat megoldásait

Kedves Csapatok, Csapattagok!

Közeleg az I. forduló feladatainak beküldési határideje. Kérünk Benneteket, hogy a határidőt kísérjétek figyelemmel (erre szolgál a bal oldali blokkban látható visszaszámláló) és vegyétek nagyon komolyan. Október 11-én, azaz vasárnap éjfélig van lehetőségetek a feladatmegoldásaitok beküldésére. Az előző játékok tapasztalatai alapján azonban azt javasoljuk, hogy a beküldést SEMMIKÉPEN SE HAGYJÁTOK AZ UTOLSÓ PILLANATRA!  Számoljatok azzal is, hogy bizony a technika ördöge sokszor épp a legváratlanabb pillanatban kezdi meg áldatlan működését. Nyilván mindannyian sokat dolgoztatok az elmúlt hetekben, sok időt, energiát fektettetek a feladatok minél magasabb színvonalú megoldásába. Ne kockáztassatok tehát! Kezdjétel el a beküldést időben, és legyetek nagyon körültekintőek!.


Nehogy így járjatok!

Ugye tudjátok, hogy saját csapatlapotokra belépve, és az "Aktuális forduló beküldése" gombra klikkelve tudjátok az űrlapot kitölteni és beküldeni! Kérjük, figyelmesen töltsétek ki a feladatlapot, figyeljetek arra is, hogy az ott megadott linkek jó helyre mutassanak, alaposan ellenőrizzetek le mindent, mert a beküldési határidő után nem lesz mód azok módosítására, javítására! Ne feledkezzetek meg a közösségi oldalaitok elérhetőségeinek megadásáról sem!

NAGYON FONTOS: A feladatbeküldés sikerességéről az oldalon is visszajelzést kell kapnotok, illetve a beküldött adatokról egy másolatnak is érkeznie kell a csapat e-mail-címére. Amennyiben a beküldés sikeres, azt a rendszer azonnal "HURRÁZZA". Ha ezt a szöveget nem mégsem látjátok, illetve az e-mailt sem kapjátok meg, akkor a beküldés valamiért nem volt sikeres. Ennek oka általában az, hogy nem minden feladathoz kerül "megoldás". (Mivel az always online feladatok nem kötelezőek, ezért a beküldés annak beküldése nélkül is sikeres.) Nézzétek tehát végig újra az űrlapot és minden szükséges adatot töltsetek ki és küldjétek újra az űrlapot. Kizárólag a rendszerbe beküldött megoldásokat tudjuk elfogadni.

A beérkezett feladatmegoldásaitokat továbbítjuk a zsűri felé. Pontjaitok október 19-én, hétfőn kerülnek majd föl a csapatlapokra és jelennek meg az eredménytáblában is. A szöveges értékelést pedig október 21-éig e-mail-ben kapjátok meg. 

A második forduló feladatkiírását 2015. október 12-én, hétfőn tesszük közzé! És persze továbbra se feledkezzetek meg az "always online" feladatokról, amelyek a 2. fordulóra további teendőkkel egészülnek ki!!!

Izgatottan várjuk az O:DA 3.0 első fordulójára beküldött videókat, képeket, szövegeket!!!

További jó munkát jó játékot kívánunk mindannyiótoknak!

 

O:DA Stáb

Üdvözlet az O:DA 3.0 játékában!

Szeptember 21-én este 6 órakor hivatalosan is lezárult a nevezés az Online Demokrácia Activity 3.0 versenyére. Örömmel adjuk hírül, hogy az immár harmadik alkalommal meghirdetett online társadalomismereti játékunkra a megadott jelentkezési határidőig 26 érvényes nevezés érkezett.
Bár facebook oldalunkon minden csapatot igyekeztünk külön köszönteni, de most itt, a játék hivatalos oldalán is

sok szeretettel üdvözlünk minden megmérettetést vállaló csapatot! 

A nevezési lapon azt kértük Tőletek, hogy a csapattagok adatainak megadásán kívül válasszatok egy jelmondatot, amely kifejezi a csapatotok szellemiségét. (A játékra jelentkező csapatok adatait és a választott szlogeneket megnézhetitek a csapatlapokon. Ismerkedjetek meg "versenytársaitokkal"!) Az előző játékokhoz hasonlóan mi is választottunk egy jelmondatot, ami leginkább kifejezi, hogy a Rátok váró 3 fordulóban mivel is szeretnénk foglalkozni, illetve mivel szeretnénk, hogy Ti is foglalkozzatok.

"A Föld gömbölyű - de a világ nem kerek!"

Vajon milyen témájú feladatokkal találkoztok majd a soron következő három fordulóban? Az első forduló feladataira nem kell várnotok, azokat azonnal olvashatjátok is a feladatok menüpont alatt. Ezen felül azonban további - úgynevezett "Allways online" - feladatokat is kaptok, amelyekért már az első fordulóban plusz pontokat kaphattok és a hátralévő két fordulóban is lehetőségetek nyílik a további pontszerzésekre. Figyeljetek, mert a 2. és a 3. feladat kiírásakor a folyamatos feladatok leírása is bővül majd!!!

A nagyközönség a feladatok menüpont alatt követheti nyomon a csapatok aktuális teendőit, míg a csapatok saját csapatlapjukra belépve érik majd el a forduló teljes dokumentációját. (A csapatok regisztrációja jelenleg folyamatban van.) A kiírás részletesen tartalmazza az adott forduló feladatait, a beadandó megoldások javasolt formátumát (pl. prezi, video, fotó, stb.), a beadás határidejét, valamint esetenként olyan hivatkozásokat, amelyek segítségül szolgálnak a feladatok minél jobb, színvonalasabb megoldásában. A kiírásból továbbá megtudhatjátok, hogy a zsűri milyen szempontok szerint értékeli majd a beküldött megoldásokat, és közöljük az egyes kategóriákban elérhető maximális pontszámokat is.
A csapatlapokhoz való hozzáférést a csapat - nevezés során megadott - e-mail-címére küldjük el legkésőbb szeptember 22-én 12.00 óráig. Kérjük tehát, hogy legelőször is mindenképpen ellenőrizzétek a csapat e-mail-címét, majd kövessétek a levélben leírt útmutatást a belépéshez. Amennyiben kedd délig nem érkezik meg a levél a megadott címre, úgy kérjük, hogy e-mail-ben jelezzétek ezt nekünk (teddoda@teddoda.hu) a csapat nevének és e-mail-címének megadásával. 
A csapatlapra történő belépés azért is lesz nagyon fontos, mert a forduló feladatainak megoldását itt tudjátok majd beküldeni. Egyben itt szeretnénk megerősíteni azt is, hogy csak ezen a módon és a megadott határidőig beérkezett feladatmegoldásokat tudjuk elfogadni, ezért kérjük, mindenképpen időben ismerkedjetek meg ezzel az oldallal és tüzetesen olvassátok el az ott található információkat. Különösen figyeljetek az ott (is) megadott terjedelmi korlátok betartására is!

Ha a játék során bármiben bizonytalanok vagytok, vagy bármi nem teljesen világos számotokra és olyan kérdésről van szó, amelyben a mentorotok nem tud segíteni, akkor írjátok meg nekünk kérdéseteket, problémátokat a teddoda@teddoda.hu címre, vagy halasztást nem tűrő kérdésekben munkaidőben hívjatok minket a 06-1-323-0607-es telefonszámon. 

Végül, de nem utolsó sorban: ha még nem lájkoltátok facebook oldalunkat, akkor kérünk Benneteket, hogy pótoljátok ezt, mert ezen a csatornán keresztül is sok fontos információt, adott esetben a feladatok megoldásához kapcsolódó anyagot osztunk meg Veletek! 

Mindannyiótoknak nagyon jó játékot, jó versenyzés kívánunk!

Az O:DA stáb