Beérkeztek a 2. forduló feladatmegoldásai

Október 28-án, hétfőn este volt a 2. forduló feladatmegoldásainak beadási határideje. A csapatok ebben a fordulóban két téma közül választhattak; vagy önkéntes munkát végeztek és annak dokumentációját készítették el (forgatókönyv, videó/kép dokumentáció), illetve érveltek az önkéntesség társadalmi hasznossága mellett, vagy a választás népszerűsítésére szerveztek flashmobot (és az erről készült videó/fotó dokumentációt nyújtották be a forgatókönnyvel együtt) és a választásokon való részvétel fontossága mellett érveltek. Mindkét témában kvíz feladatokat is kaptak, valamint - plusz pontokért - a közösségi felületeken létrehozott saját profiljaikat "gondozták".

A 2. fordulóban 26 csapat küldött be feladatmegoldást. A két témakör közül az önkéntesség messze népszerűbb volt, hiszen a cspatok közül mindössze ketten vágtak bele a választói flashmob szervezésébe, a többiek ötletesebbnél ötletesebb önkéntes munkát végeztek és erről készítettek szöveges és képes beszámolót. A csapatlapokon a 2. forduló feladatmegoldásainál már elérhetők a videók, fotók, forgatókönyvek és természetesen az érveléses dokumentumok is. Jó szívvel ajánljuk mindenkinek!

A zsűri tagjai jelenleg dolgoznak a 2. forduló értékelésén. A pontszámokat november 4-én hozzuk nyilvánosságra (megszokott módon a csapatlapokon és ezzel együtt az eredménytáblán), a csapatok a pontszámok indoklását tartalmazó szöveges értékelésüket e-mail-ben kapják meg.

Az O:DA szervezői a fenti - érthető módon szívükhöz közelálló - őszi fotóvel kívánnak a csapatoknak a 3. forduló feladataihoz jó munkát, az őszi szünet hátralévő napjaira pedig kellemes pihenést. Köszönjük a képet:)!