Kiírtuk a 2. forduló feladatait

Örömmel adjuk hírül, hogy határidőre szinte kivétel nélkül minden csapattól beérkeztek az 1. forduló feladatmegoldásai. Igaz, néhány csapatnak akadtak technikai gondjai, de végül ügyesen megoldották a kialakult helyzetet. Egyszóval: az 1. forduló teljesítve!

Van néhány tanulság, amiről érdemes most (is) szólni - bár mi már az előző 2 játék során tapasztaltunk és ezért azokat Nektek is megírtuk - ezeket érdemes figyelembe venni. Nem csak most, hanem a további fordulók során is. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy amiket ezen az oldalon, azaz a játék hivatalos weboldalán (!) közzéteszünk, azokat elolvassátok, értelmezzétek. Ebbe beletartozik a Játékszabályzat is! Tudjuk, hogy általában az emberek, amikor egy oldalra regisztrálnak, hajlamosak automatikusan "kipipálni" az "elolvastam és megértettem" a szabályzatot rubrikát. Tudjuk azt is, hogy a szabályzatok általában unalmas irományok, hosszúak és általában bonyolult szövegezésűek. Amennyire lehetséges volt, igyekeztünk a lehető legrövidebben, mégis minden eshetőségre gondolva, egyszerű, közérthető nyelven megfogalmazni a Játékszabályzatunkat, aminek ismerete ehhez a játékhoz, vetélkedőhöz elengedhetetlenül fontos. Benne van minden, amit tudni kell. Ezúton kérjük tehát azokat a csapatokat, akik nem, vagy esetleg a regisztráció hevében csak felületesen olvasták el ezt a fontos dokumentumot, mindenképpen pótolják az értelmező olvasást! 
Szintén fontos, hogy az itt közzétett kis híreket is elolvassátok, mert így tudjátok, mire számíthattok, illetve adott esetben azt is tudjátok, hová fordulhattok segítségért. 

Most azonban lépjünk tovább, a múlt hibáiból tanulva tekintsünk a jelen feladataira! Kiírtuk ugyanis a 2. forduló feladatait.  Nagyon izgalmas feladatok várnak Rátok ebben a fordulóban is. Kérünk Benneteket, hogy a kiírást nagyon alaposan olvassátok el. Részletesen leírtuk, melyik feladatnál pontosan mit várunk Tőletek. Az értékelés szempontjainál is fontos információkat találtok, amelyek további segítséget jelentenek. Figyeljetek a terjedelmi korlátok betartására is. Végül ne feledjétek, hogy az folyamatos feladatok is kiegészültek új teendőkkel, amikért újra értékes plusz pontokat szerezhettek. Itt is érdemes az értékelési szempontokat is áttekinteni, értelmezni és aszerint cselekedni az elkövetkezendő hetekben. 

A zsűri nagy erővel már neki is látott az első fordulóra beküldött feladataitok értékeléséhez. Első ránézésre mondhatjuk, hogy nagyon értékes, igényes munkák érkeztek! Ezeket Ti is hamarosan megtekinthetitek, mivel hamarosan felkerülnek csapatlapjaitokra az 1. fordulóba beküldött megoldások. Így megnézhetitek, melyik csapat milyen videót készített, milyen logót tervezett, illetve milyen cselekvési tervet küldött be. Megtaláljátok a csapatok közösségi oldlainak linkjeit is. Érdemes lehet a "riválisok" követése, hiszen egymástól is sokat tanulhattok, és nem utolsó sorban meg is ismerkedhettek egymással. Ki tudja: talán együtt utaztok Brüsszelbe...

És végül néhány fontos dátum:
Az 1. forduló feladatainak értékelése két részletben történik majd. A pontszámokat október 19-én kapjátok meg, illetve tesszük közzé a csapatlapokon, ekkor már a csapatsorrend is kialakul. A szöveges értékeléseket október 21-én estig minden csapat e-mail-ben kapja meg, ezt tehát csak a csapattagok és a mentor láthatja, a szöveges értékelés nem nyilvános. A második forduló feladatainak beküldési határideje november 1-e, vasárnap éjfél. 

További jó munkát, jó játékot kíván:


Az O:DA Stáb