O:DAadtuk az Online Demokrácia Activity első nyerteseinek jól megérdemelt díjaikat

December 14-én, szombaton nem minden izgalom nélküli díjátadással zárult a Barankovics István Alapítvány Online Demokrácia Activity játékának első szakasza. A kreatív társadalomismereti verseny nyerteseinek ugyanis a szeptembertől rájuk folyamatosan záporozó feladatok sikeres megoldása után most még egy utolsó váratlan akadályt is le kellett küzdeniük, hogy hozzájuthassanak jól megérdemelt tabletjeikhez, e-book-olvasóikhoz, fényképezőgépeikhez.

A díjátadó rendezvény azzal indult, hogy a gondosan becsomagolt ajándékoknak egyszerűen hűlt helye volt.. Szerencsére a "tolvaj" nem volt elég körültekintő, így a nyertes csapat tagjai nyomozni kezdtek az eltűnt ajándékok után. A felderítésben titkos segítőjük is akadt, de sikerüket leginkább annak köszönhették, hogy egymással összefogva derítettek fényt a rejtélyre.

Nyereményeikkel kezükben a játékosok már vidáman fogyaszthatták el az O:DA tortáját is.

 

 

Az O:DA verseny első helyén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tagjaiból felállt 5lett csapata végzett. Másodikként a győri Révai Miklós Gimnázium Combat Dogs csapata futott be, majd őket követték a gyomaendrődi Kner Imre Gimnázium Kneresei és Knertészei, valamint a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola Sapere Aude csapatának diákjai. A játék szabályzata szerint egy csapatot a közönség, iskolatársak, szülők és helyiek juttatathattak a nyertesek sorába. Az O:DA közönségszavazásán 2587 szurkoló adta le voksát. A legaktívabb a munkácsi DemokRákóczi-sok tábora volt, nekik köszönhetően egy határon túli csapat is bekerült a továbbjutók sorába. Mert a versenynek ezzel nincs még vége. A most továbbjutó hat csapatnak tavasszal immár nem online, hanem az „O:DA Buda” demokrácia táborában szemtől-szemben kell megmérkőzniük egymással a főnyereményért, egy brüsszeli útért.

Azok a csapatok pedig, akik szeptemberben lemaradtak az első körről, vagy időközben kedvet kaptak a játékhoz, hamarosan kipróbálhatják magukat a februárban induló O:DA2 versenyben.

 

AZ O:DA DÍJÁTADÓ RENDEZVÉNYEN KÉSZÜLT FOTÓK ITT LÁTHATÓAK